• fjallsatern3
  • fjallsatern2
  • fjallsatern1
  • fjallkvall3 960 340
  • host 960 340
  • renar 960 340 glord-1
  • stromstare 960 340 glord

Fjällsätern ligger på nära 800 möh och direkt från stugan kommer Du upp på högfjällsnatur med relativt korta vandringsavstånd till Lill- och Storskarvens kalfjäll. Vandringsleden dit upp är lätt, bekvämt skyltad och det finns rastplats med regnskydd.
Ett tips är att Du skaffar kompendiet 30 guldturer där man kan välja på en stor palett av vandringar av olika längd och svårighet. Alla leder kan nås med bil i närområdena, är ordentligt skyltade, spångade och väl beskrivna. Fjällkartan är dock ett måste och kan köpas i Receptionen. Ta även med en kompass. Glöm inte att lämna ett färdmedelande.
Utmärkta möjligheter till MBT cykling, ridning och andra äventyr. Paddla kanot på Ljusnan eller på de närbelägna Rogensjöarna. I Receptionen får Du hjälp med kanoter.
Spela golf på två fina banor; Ljusnedal (18 hål) och Ramundberget (9 hål). Eller bara njut av de rika blomsterfjällen vid Hamra och Mittåkläppen. Ett spännande besök på Myskoxcentrum som har fyra guidningar per dag start vid Tännäs Fiskecentrum kan kanske locka.
Vill du och familjen fiska?
Föreningen har egna båtar i närbelägna Tänndalssjön och i Östersjön (kortfiskevatten).
Flytvästar för både barn och vuxna finns till utlåning.

Vi har även en egen tjärn i Tännäs med vindskydd och eldstad lämplig för familjeutflykter. Fiskekort löses i receptionen, där du får väganvisning.

Är du storfiskare har du kommit till ett verkligt fiskeparadis. Med Fiskepasset får du med ett enda kort tillgång till alla upplåtna fiskevatten i hela Funäsdalfjälls området.
Mer än 200 sjöar och 30 mil strömmande vatten ingår så att du hela tiden kan variera ditt fiske.
För mer information och kartor se bifogad länk Fiskepasset; www.fiskepasset.se och dromfiske.info

För mer info

funasfjallen
tanndalen